Je hart openen

Je hart openen…

Ken je dat gevoel van verliefd zijn? Je hart klopt precies wat harder. Ooit al eens heel erg bang geweest? Je hart slaat dan al eens een tel over. Stond je ooit te wachten om een supermoeilijk examen te doen, een belangrijk optreden of een mega stressy spreekbeurt? Je hart klopte aan 100 slagen per uur.

Je hart is de kern van je lichaam. Het centrum. Elk deel van je lichaam staat op één of andere manier in verbinding met je hart. Gevoelens ontstaan vanuit je hart en je zielsmissie ligt er verborgen. In je hart voel je wie je diep vanbinnen echt bent. Het is de plek waar je het meest authentiek bent.

Als je even stil komt te staan is het onwaarschijnlijk hoeveel pijn en verdriet we dikwijls vasthouden ter hoogte van ons hart. Vaak voelt dit zelfs aan als een letterlijk fysieke pijn. Voel maar even ter hoogte van je borstbeen. Raak het zachtjes aan met de toppen van je vingers. Voel je hoe gevoelig dit stukje van je lichaam is?

Je hart wil vervuld zijn van geluk en liefde, maar het zit soms wat vast achter vele laagjes (oude) pijn en verdriet. Het is goed om te voelen wat daar precies zit en het te erkennen. Om even rust te nemen en naar die plek te gaan. Het is goed om je hart te openen voor al het moois om je heen en bovenal, voor al het moois diep in jou dat naar buiten wil komen.

Wat kan je doen om je hart meer ruimte te geven? Om je hart te openen?

  • ♥ Stretch vaak de zone van je borst. Rek je armen wijd uit, adem diep in en blaas alles wat je niet nodig hebt uit.
  • ♥ Ga even zitten in stilte en leg je hand op je borst. Adem rustig in en uit. Voel wat er zit, voel wat er naar boven wil komen.
  • ♥ Masseer heel zachtjes je borstbeen en de zone rond je hart. Let op, doe dit heel zachtjes want dit is meestal een héél gevoelige zone.
  • ♥ Volg je yogalessen? Vraag dan naar hartopeners. Er zijn heel wat mogelijke yoga-oefeningen die je helpen om je hart te openen.
  • ♥ Zing. Zing met heel je hart. Zing wat je graag zingt, zing wat goed voelt of zing mee met dit liedje ‘I open my heart’. Of luister naar het liedje en stuur de muziek naar je hart.

Ik wens je toe dat je de warmte en gulle liefde mag voelen die opgeslagen ligt in je hart. Geniet ervan!

Zin om aan de slag te gaan met het zingen vanuit je hart? Neem zeker een kijkje bij 'Embrace your voice'