Waar ik deze week voor kies...

Waar ik deze week voor kies...

Op zondag overloop ik altijd even de week die voorbij is en maak ik een schema met enkele vraagjes in mijn Bullet Journal. Wat ging goed de afgelopen week? Wat kon beter? Ik kies een weekdoel en een weekfocus die me helpen om de juiste keuzes te maken en goed te blijven zorgen voor mezelf. 

De afgelopen week stond ik heel wat bewuster in het dagdagelijkse leven waardoor ik mooie dingen meemaakte en weer een aantal inzichten rijker ben. Ik had een enorm inspirerende opleidingsdag bij Souldance die me deed beseffen dat ik echt wel wil sparen voor een harmonium (voila, it's out in the universe). De Souldance-ceremonie op vrijdagavond deed me heel diep zakken, ondanks het feit dat het via Zoom was en gaf me een heel mooi inzicht. Ik had een zalige repetitie met mijn pianist Xavier. We broeden op een aantal leuke plannen, dus stay tuned :-). 

Gisteren genoot ik enorm van een boswandeling met Wannes en de meisjes. Ik had verwacht, gepeild aan het enthousiasme van de meisjes, dat het een kort wandelingetje zou worden. Alle verwachtingen overstijgend draaide het uitstapje uit op een zalige tocht van een slordige twee uur. We speelden zelfs verstoppertje wat dan weer zorgde voor minstens éénmaal een slappe lach-bui van mijn kant. 

Sinds ik mezelf leerde om aandachtiger en bewuster de dagdagelijkse activiteiten te beleven geniet ik véél intenser van al deze activiteiten. 

Wat deze week, voor de zoveelste week op rij, opnieuw een hekel punt bleek was mijn voeding. Ik loop, volgens mij deels onbewust, ergens tegenaan (een overtuiging, een trauma, een idee, ...?) en maak daardoor héél vaak ongezonde keuzes. Als die keuzes dan plots ontaarden in een kleine vreetbui, dan weet ik dat het tijd is om even, onder begeleiding, dieper te graven en uit te zoeken wat me triggert om alle remmen los te gooien. Ik geloof heilig in het nut van de juiste begeleiding op het juiste moment. Dat wil ik met mijn eigen coachings ook uitdragen. Je hoeft het echt niet alleen te doen. Onder het motto 'practice what you preach' leerde ik ondertussen om op tijd een coach, osteopaat, therapeute, enz. aan te spreken als ik voel dat ik ergens tegenaan loop.

Ik kies weer resoluut voor gezonde voeding want ik voel het werkelijk aan ALLES als ik dat niet doe. Ik zie en voel meteen fysieke verschillen en zelfs mijn emotionele en mentale huishouding lijkt verstoord als ik teveel voor ongezond kies. Een soort vicieuze cirkel eigenlijk... Met die gedachte in mijn achterhoofd bakte ik gisteren bananenmuffins en gezonde eierkoeken (Sandra Bekkari) voor het 'goestje' tussendoor. Ik maakte een heerlijke, groene smoothie uit het boek 'My lifestyle guide' van Rens Kroes. Straks begin ik aan het weekmenu voor de komende week. Zo'n weekmenu zorgt in ons gezin voor enorm veel duidelijkheid, structuur en rust. Ik ben helemaal klaar voor een nieuwe, gezonde week. 

Als laatste zet ik een intentie voor de week die komt. Een intentie is volgens 'Van Dale' een bedoeling of een voornemen. Je neemt je voor om een bepaald gedrag te stellen of met een bepaalde bedoeling in het leven te staan en keuzes te maken. Een intentie helpt mij vooral om positief in het leven te staan en te blijven focussen op mijn dromen en een liefdevol leven.

Deze week kies ik voor de intentie 'vertrouwen'. Afgelopen vrijdag was er overlegcomité en de beslissingen die genomen werden zijn weer niet mals. Daarnaast kreeg ik telefoon om te melden dat één van mijn zangopdrachten in december geannuleerd wordt omwille van Corona. De situatie is héél erg zwaar, voor iedereen, en er zijn bitter weinig positieve vooruitzichten. En al voel ik dat ik het er best lastig mee heb,toch kies ik deze week resoluut voor vertrouwen. Elke keer als angst, frustratie of kwaadheid me dreigt te overspoelen denk ik aan die intentie, voel ik ze heel bewust in elke vezel van mijn lichaam en adem ik eens héél diep in en uit.

Het komt allemaal weer goed! Hoe? Dat weet ik ook niet... Het is nu herfst en binnenkort breekt de winter aan. Het moment om tot rust te komen, te genieten van de stilte en de kleine dingen en te vertrouwen dat er in de lente opnieuw groei en bloei zal aanbreken. 

Waarvoor kies jij deze week?