Embrace your voice

Iemand vroeg me gisteren of ik wat meer uitleg kon geven over mijn workshop ‘Embrace your voice’. Wat ik vermoedde bleek te kloppen: bij bepaalde mensen kriebelt het om mee te doen, maar het is misschien niet helemaal duidelijk en daarom wat eng om de sprong te wagen en je in te schrijven.

Een precieze omschrijving vind ik moeilijk om te geven. Je moet het eigenlijk een keer ervaren om het volledig te begrijpen. Maar toch probeer ik even. Hoe bouw ik een ‘Embrace your voice’ op? Ik begin altijd met ademhaling en zachte klanken. Hmmm, Ohm, hum, aaah, oooh en noem maar op. Op zachte muziek zetten we onze longen en ons hart open. Je zal merken dat deze klanken verrassend ontspannen aanvoelen en tegelijk maken ze onze stembanden warm voor de rest van de workshop.

Wat daarna volgt is een aaneenschakeling van eenvoudige liedjes. Daar zitten enkele nummers tussen die ik zelf schreef, bestaande Engelstalige liedjes en ook een aantal traditionele mantra’s, al dan niet in een iets moderner jasje gestoken. Wat al deze liedjes echter kenmerkt is dat ze heel eenvoudig op te pikken zijn. Het gaat om inspirerende woorden en klanken die zaadjes van kracht planten in ons hart om er na het zingen met vernieuwde energie weer tegen te kunnen. Eén van de liedjes die ik in de laatste workshop gebruikte heeft slechts 1 zin, namelijk ‘Everything I need is already within me’. Over dit liedje kreeg ik al de hele fijne reactie dat het echt iets losmaakte en de zorgen even helemaal deed vergeten.

Op een ‘Embrace your voice’-avond maak ik de ruimte extra gezellig. Ik zorg dat we niet gestoord worden. Ik steek een heleboel kaarsjes aan en maak wat extra sfeer met kristallen of elementen uit de natuur. De rest volgt vanzelf... Genieten van het zingen. Je ogen sluiten wanneer je daar zin in hebt. Wegzakken in een heerlijk ontspannend gevoel...

Het maakt niet uit welke zanger je bent. Een douchezanger, een podiumzanger, een fietszanger, een binnensmondse zanger, … Iedereen is welkom. Het gaat niet om het juist zingen, het gaat om genieten, ontspannen en helen.

Wees welkom!